Verzuimbegeleiding

Verzuim, je wilt er liever niet te lang over nadenken. Vervelend, voor zowel je medewerker als voor jouw organisatie. Toch is het goed om hier bij stil te staan, omdat een goede begeleiding veel kan opleveren!

Wat is verzuim?

Verzuim is meer dan alleen een zieke werknemer. In slechts 30% van alle ziekmeldingen is de oorzaak echt medisch, denk hierbij aan de griep of een verkoudheid. Bij de overige gevallen kun je dus invloed op hebben. Je kunt hierbij denken aan oorzaken als problemen op het werk of thuis. In die gevallen is een ziekmelding een keuze, terwijl er geen medische beperkingen zijn. 

Waar kunnen wij mee helpen?

Verzuim is een kostenpost en wil je zoveel mogelijk beperken. Naast de economische schade die je er van hebt, heb je ook de morele en wettelijke plicht om werkgerelateerd verzuim te beperken. Investeren in een goed advies kan veel geld besparen. Daarnaast is het een vak apart waar bij veel vragen kunnen komen zoals; 

  • Leg ik wel voldoende vast en doe ik dit op de juiste manier? 
  • Is het advies van de bedrijfsarts juist of zijn er nog andere factoren waar ik rekening mee moet houden? 
  • Wat kan ik doen om verzuimkosten te minimaliseren?

Dit zijn vragen waar we graag bij ondersteunen. Ons doel is om het verzuim te reduceren en begeleiding te geven bij verzuimtrajecten.