De vakantie zit er bijna weer op!
Dit jaar voor iedereen anders dan anders. De vanzelfsprekendheid van het reizen naar het buitenland was er ineens niet meer. Maar ook binnen Nederland was het toch anders dan anders dit jaar.

En hoe ervaar jij de vakantie? Voor sommigen is het een moment om op te laden. Even afstand te nemen van de dagelijkse gang van zaken. Voor de één een moment om even helemaal niets te doen, te ontspannen en niet te veel te plannen. Zien wat de dag je brengt. Voor een ander juist een manier om nieuwe dingen te ontdekken, avonturen aan te gaan. Activiteiten die je normaal gesproken niet zo snel zou doen. Een ieder vult het op zijn eigen manier in.

Even afstand nemen, geeft rust maar vaak ook vragen
Het gevoel van vrijheid, dat je zelf aan het stuur zit van je leven en zelf keuzes maakt, is volgens psychologen één van onze basisbehoeften. Even geen deadlines, controles, procedures en richtlijnen. Maar keuzes maken over waar je vanavond eet, of je jezelf vandaag in een boek gaat verliezen of een sportieve activiteit gaat doen. Het gevoel alleen al dat je keuzes hebt, maakt dat je anders naar dingen gaat kijken.

Door even afstand te nemen en uit je dagelijkse routine te stappen komen er ook vaak vragen naar boven. Doe ik wel de dingen die ik graag zou willen doen? Welke dingen zou ik anders willen doen? Zit ik nog wel op mijn plek bij mijn huidige werkgever? Of past de functie die ik nu doe nog wel helemaal bij me?
Zomaar een aantal vragen die ineens op kunnen komen tijdens een vakantie. Dit alleen door afstand te nemen en even door een andere bril te kijken.

Ondersteuning nodig bij je vragen?
Bij dit soort vraagstukken kunnen de HR Diva’s goed ondersteunen. Door één op één coaching, door loopbaanbegeleiding of door bijvoorbeeld een training te volgen. Ook nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op om je vraag voor te leggen.